Eko-Dunav Borovo: Prijave za odvoz glomaznog otpada do 10.decembra

Spread the love

Komunalno preduzeće Eko Dunav obaveštava stanovnike Borova da će organizovati odvoz glomaznog otpada sa kućnog praga. Zahtevi za odvoz glomaznog otpada mogu se dostaviti do 10.decembra, od 7 do 15 časova, na broj telefona 439-014. O samom terminu odvoza korisnici će biti naknadno obavešteni.

Pravo na besplatan odvoz glomaznog otpada sa kućnog praga može se ostvariti jednom u kalendarskoj godini uz uslov da su izmirene finansijske obaveze prema komunalnom preduzeću.

Glomazni otpad je zabranjeno odlagati na javnu površinu, već mora biti pripremljen unutar ograde dvorišta, 1 do 2 metra od ruba ograde, tako da je lako dostupan vozilima i radnicima Eko-Dunava. Glomazni otpad prijavljen nakon njihovog odlaska neće biti naknadno odvežen.

Glomaznim otpadom se smatraju: oprema za kupatilo, nameštaj, dečja kolica, hodalice, audo-sedalice, veće igračke, tepisi, laminati, linoleumi, kuhinjska oprema, baštenska oprema, posude većih dimenzija, rolete, tende, prozori, vrata, madraci i drugo.

Traktorske i auto gume, akumulatori, sve vrste elektro-uređaja, odeća i građevinski materijal ne spadaju u glomazni otpad, pojašanjavaju u Eko-Dunavu.