Tehnička škola Nikole Tesle: Kroz projekat “Zajedno u novu budućnost” uspostavljena saradnja sa Srednjom strukovnom školom iz Crvenke

Spread the love

Tehnička škola Nikola Tesla Vukovar učestvovala u projektu ‘Zajedno u novu budućnost’ koji je finansiran u okviru programa ‘Bratimljenje gradova’. Koordinator projekta je udruženje Edukativa plus iz Crvenke, dok su partneri bili Srednja stručna škola iz Crvenke, opština Kula, Komesarijat za izbeglice Republike Srbije i dom učenika ‘Patrijarh Pavle’ iz Beograda.

U projektu je učestvovalo 400 učenika, nastavnika i saradnika iz institucija partnera. Iako je bio zamišljen kao trodnevna poseta učenika Tehničke škole Srednjoj stručnoj školi iz Crvenke, zbog pandemije koronavirusa proveden je uz pomoć digitalnih tehnologija.

Kako su saopštili iz Tehničke škole Nikola Tesla, nastavnici i učenici ove škole predstavili su i rad svog Učeničkog servisa koji učenicima omogućava rad tokom letnjeg raspusta u nekoj od lokalnih firmi. Na taj način, učenici tokom raspusta mogu da samostalno zarade za letovanje ili zimovanje, a ujedno stiču neophodne veštine i radno iskustvo.

Na kraju konferencije koja se održala uz pomoć Zooma aplikacije, svi učesnici su izrazili nadu da će se u vrlo skoroj budućnosti sresti uživo i ostvariti trajne prijateljske veze.