13/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Grad Vukovar osigurao božićnice za penzionere i socijalno ugrožene građane

3 min read

Vukovarske gradske vlasti i ove godine osigurale su božićnice za penzionere s prebivalištem na području Grada Vukovara čija ukupna penziona primanja ne prelaze 2.500 kuna. U budžetu Grada Vukovara za to su osigurana sredstva u iznosu od 550 hiljada kuna.

– To je mera koju Grad Vukovar uspešno provodi od 2009. godine. Od Fine smo dobili upute vezano za postupanje, s obzirom na epidemiološke mere tako da će biti potrebno predočiti lični kartu i Covid potvrdu ili potvrdu lekara o preboljenju Covida. Božićnica se može podići od srede 1. decembra pa sve do 31. januara sledeće godine – rekao je na Konferenciji za novinare pročelnik Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Josip Palaš koji se ujedno, zahvalio Fini na uspešnoj saradnji.


Božićnice će dobiti 3.716 penzionera i za 200 korisnika zagarantovane minimalne nadoknade i troškova stanovanja, dok će 80 korisnika narodne kuhinje dobiti prigodne poklon pakete. Jednokratnu novčanu naknadu ili božićnicu korisnicima prava na nadoknadu za troškove stanovanja Grad Vukovar isplatiće u iznosu od 250 kuna po korisniku. Za ovu meru iz gradskog budžeta izdvojeno je 60 hiljada kuna.


Na Konferenciji za novinare, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istakao je da su navedene mere već tradicionalne koje Grad Vukovar provodi u vreme praznika.

– Za korisnike Narode kuhinje osigurali smo prigodni paket u iznosu od 200 kuna, dok prema ostalima, putem poslovnica Fine, kao i proteklih godina, idemo sa četiri razreda od 100 do 250 kuna, u zavisnosti od visine penzije. Jedina namera ove mere, za koju je Grad Vukovara izdvojio ukupno 626 hiljada kuna, je da sve vukovarske porodice ove praznike provedu u miru i blagostanju – rekao je Ivan Penava.


Podela paketa za korisnike Narodne kuhinje biće u prostorijama Narodne kuhinje u Vukovaru u operiodu od 20. do 23. decembra ove godine. Za ovu meru pomoći izdvojeno je 16 hiljada kuna.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.