Preminula 51 osoba, nova 5502 slučaja zaraze koronavirusom

Spread the love

U protekla 24 časa u Hrvatskoj je testirano 13.372 ljudi, a pozitivne na koronavirus bile su 5502 osobe. Aktivnih slučajeva bolesti je 34.553. Na bolničkom lečenju je 2506 pacijenata, a 324 bolesnika su na respiratoru. Preminula je još 51 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Dvogodišnje dete i još četiri osobe preminuli su u poslednja 24 časa od posledica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, izvestio je županijski Štab civilne zaštite.
Iz KBC-a Osijek navode da je dete imalo brojne komorbiditete i da je, nažalost, nakon 13 dana lečenja preminulo. U osječkom KBC-u i našičkoj Opštoj bolnici na lečenju je 159 osoba obolelih od COVID-a, od kojih je 31-na na respiratoru.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa evidentirano je 140 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 436 osoba. Novoobolele osobe su iz 34 naselja na području naše županije. Najviše novoobolelih je iz Vinkovaca, 34 osobe, a iz Vukovara je 28 osoba kod kojih je potvrđena zaraza. Među novoobolelima su i po četiri osobe iz Borova i Trpinje.Preminula je jedna osoba, a na bolničkom lečenju je 76 covid bolesnika, javio je Štab civilne zaštite VSŽ.

Nacionalni štab civilne zaštite doneo je odluku o ograničavanju prelaska državne granice za sve koji dolaze s područja južne Afrike s obzirom na pojavu nove varijante koronavirusa. Odluka o prelasku granice odnosi se na dolaske iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Lesota, Namibije, Zimbabvea i Konga te znači zabranu ulaska za strance, a za hrvatske državljane uvođenje 14-dnevnog karantina i obAveznog testiranja. Preporuka o tome donesena je i na nivou Evropske komisije za sve države članice Evropske unije.