Vukovar: Uručeni ugovori i ključevi stanova za kadrove deficitarnih zanimanja

Spread the love

U Vukovaru su danas svečano uručeni ugovori o najmu i ključevi za 10 stanova koji su dodeljeni kadrovima deficitarnih zanimanja u sklopu Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja te u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. Stanovi su dodeljeni prosvetnim i zdravstvenim radnicima, vatrogascima i radnicima Ministarstva odbrane koji nemaju rešeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave u kojoj su zaposleni. Ugovore o najmu državnih stanova uručio je državni sekretar Centralnog državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

– Ovo je jedna lepa stvar koju Središnji državni ured za za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Vukovaru razvija zadnjih pet godina. U tom periodu, u Vukovaru kroz pomenuti ured, a u saradnji sa Gradom Vukovarom, ukupno je 886 stanova, bez ovih 10, obnovljeno, dodeljeno i zbrinuto 886 mladih ljudi i porodica, po svim programima koje razvijamo u našem uredu – kaže Hanžek koji podeća da je plan do kraja godine završiti izgradnju još 21 stana u ulici Ive Tijardovića. Dodao je i da je u saradnji s gradskim vlastima 500 stanova ušlo u proces otkupa, čime je Grad uprihodovao 28 miliona kuna.

Dvosoban stan u Borovu naselju dobila je doktorica Bojana Jerković koja radi u Hitnoj medicinskoj službu i Vukovaru. Ovom prilikom, Jerkovićeva se zahvalila Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje što su njoj i njenoj porodici dali šansu da žive u Vukovaru.

Na svečanoj dodeli Ugovora korisnicima kadrovskog stambenog zbrinjavanja prisusvovali su i saborski zastupnici Nikola Mažar i Marijana Balić, voditelj Područne službe Vukovar Miroslav Kosanović i predsednica Komisije za dodelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić.

– U poslednje tri godine, zahvaljujući dobroj saradnji sa Središnjim državnim uredom za za obnovu i stambeno zbrinjavanje, podelili smo ukupno 59 kadrovskih stanova. U ove tri godine stambeno je zbrinuto preko 120 osoba, 40-ak dece, dakle, radi se o ljudima koji žive na području Grada Vukovara, ali i onima koji dolaze iz drugih krajeva – kazala je Ivana Mujkić.

S. Mijatović