12/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Mališani Dečjeg vrtića Zlatokosa Borovo predalisvoje stripove u Prosvjetinu biblioteku

3 min read

Na poziv borovske Prosvjete upućen deci da im do kraja ove nedelje dostave svoje radove u stripu na temu omiljene bajke, odazvali su se i mališani iz Dečjeg vrtića Zalatokosa. U borovsku biblioteku, zajedno sa svojim vaspitačima, stiglo je dvadesetsedmero dece iz vaspitno-odgojnih grupa „Pčelice” i „Balončići”.

– Mi smo danas u biblioteku doneli naše stripove koje smo napravili. Protekle dve nedelje posvetili smo čitanju poznatih bajki i priča. Naziv našeg meseca u vrtiću bio je „Bajke sveta u stripu”. Ovim aktivnostima, kao i svim aktivnostima tikom godine, promovišemo čitanje i pisanu reč. Svaka soba u vrtiću opremljena je malim bibliotekama, imamo centre početnog čitanja i pisanja, kako bi naše mališane uveli u pisanu reč – kaže vaspitačica Svetlana Nenić.

Deca iz borovskog vrtića u Prosvjetinu biblioteku donela su šest stripova napravljenih na hamer papiru.

– Deca su svakodnevno stripove crtala, uživali su i na pravi način doživeli svaku bajku koju su im pročitali. Neke od bajki koje smo napravili u stripu su: „Pinokio”, „Hrabri krojač”, „Aladin”, „Uspavana lepotica”, „Zlatokosa i tri medveda” i svaku od tih bajki, koje smo deci pričali, povezali smo sa zemljom iz koje dolaze, tako da su deca, pored priče, upoznali i državu iz koje dolazi određena bajka – pojašnjava vaspitačica Svetlana.

Devojčica Tara koja ima 5 godina kaže da joj je omiljena bajka „Snežana i sedam patuljaka”, a sa svojim drugarima nacrtala je strip na temu bajke „Aladin”.

– Za svako dete pripremili smo prigodan poklon u kojem su bili slatkiši, bojice, mali blokovi i drugi materijal koji će im biti potrebni u daljnjem radu – kaže bibliotekarka Vedrana Spasojević.

Dečji radovi biće izloženi u prostoru Prosvjetine biblioteke do kraja ovog meseca.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link