12/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nijemci: Sastanak predstavnika srpske zajednice s opštinskim rukovodstvom

4 min read

Na inicijativu zamenika župana Vukovarsko -sremske županije Srđana Jeremića, juče je održan radni sastanak predstavnika srpske zajednice koji deluju na nivou županije i opštine Nijemci sa načelnikom ove opštine Vjekoslavom Belajevićem. Osim zamenika župana Srđana Jeremića, ovom sastanku prisustvovali su i predsednik Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko – sremske županije Svetislav Mikerević, sekretar ovog Veća Dušan Latas, predsednik Veća srpske nacionalne manjine opštine Nijemci i većnik u opštinskom veću Aleksandar Popović te predsednik Opštinske organizacije SDSS-a opštine Nijemci Đorđe Ralić.

Teme razgovora bile su stanje i potrebe srpske zajednice na području ove opštine, posebno u mestu Banovci gde srpska zajednica dominantno živi. Jeremić je upoznao načelnika sa pomoći srpskih institucija vezano za sanaciju OŠ u Banovcima, sanaciji i obnovi pravoslavne crkve u tom mestu te izdvojenim sredstvima Vukovarsko -sremske županije za pomoć pri sanaciji i opremanju prostora koji će u zgradi u centru mesta biti prostor okupljanja i druženja meštana Banovaca i njihovih gostiju.

Predsednik Veća srpske nacionalne manjine opštine Nijemci i većnik u opštinskom veću Aleksandar Popović upoznao je načelnika sa planom i programom rada manjinskog veća za narednu godinu te mu isti predao kako bi se mogao uvrstiti u plan budžeta ove opštine za sledeću godinu koji je u pripremi. Popović i Ralić su naveli da su neki od prioriteta nastavak radova na sanaciji Osnovne škole gde bi se u sledećem koraku trebala zameniti dotrajala stolarija, potom zgrada društvenog doma uz samu školu te nastaviti raditi na razvoju komunalne infrastrukture. Đorđe Ralić je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa opštinskim rukovodstvom te izrazio želju da se ta dobra saradnja još više unapredi u narednom periodu. U ime Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko – sremske županije predsednik i sekretar ovog Veća obećali su tehničku, organizacionu i logističku podršku radu manjinskog veća opštine Nijemci kako bi se mladom predsedniku olakšao posao i kako bi plan i program rada bio kvalitetno realizovan i opravdan prema opštini.

Načelnik Belajević je ukazao na dobru dosadašnju saradnju sa predstavnicima srpske zajednice koji žive na području opštine Nijemci te rekao da će opština Nijemci u narednih nekoliko dana sanirati i okrečiti prostor namenjen za okupljanje mladih u Banovcima te da će izdvojiti određena sredstva za opremanje samog prostora kako bi isti mogao početi sa radom do kraja ovog meseca. Takođe, uvažiće potrebe i u svoj budžet uvrstiti sredstva neophodna za rad i delovanje Veća srpske nacionalne manjine opštine Nijemci.

R.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link