Borovo: Načelnik Zoran Baćanović primio i nagradio mladu gimnastičarku Miljanu Poznanović

Spread the love

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović primio je u svojoj kancelariji mladu gimnastičarku Miljanu Poznanović iz Borova, članicu Gimnastičkog kluba Vukovar. Čestitajući na dosadašnjim uspesima, Baćanović je Miljani uručio buket cveća i novčanu nagradu u iznosu od 1500 kuna.

– Danas smo imali sreću i priliku primiti na prijem našu meštanku Miljanu Poznanović koja je nedavno ostvarila zapažen rezultat u sportu kojim se ona bavi. Opština Borovo prati svoje mlade ljude koji se bave bilo kojom vrstom sporta ili nekim drugim aktivnostima, a kako to običaj i red nalažu Miljani smo uručili jednu novčanu nagradu u iznosu od 1500 kuna za ostvareni rezultat i ugostili je na prijemu. Imali smo priliku malo više čuti o sportu i aktivnostima kojima se ona bavi i poželeli joj da se još puno godina bavi tim sportom i da bude podjednako ili još uspešnija na svim narednim takmičenjima na kojima bude predstavljala prvenstveno sebe i svoj klub, ali i opštinu Borovu i sve nas koji živimo u Borovu. Miljanin uspeh nam puno znači jer Borovo ima priliku da bude prepoznatljivo po lepim, dobrim i afirmativnim stvarima. Želimo svim mladim ljudima poručiti da Miljana može biti jedan lep primer kako mladi ljudi mogu, uz školu koja je najvažnija, da se bave bilo kakvom drugom dodatnom aktivnošću , pa onda radom trudom i zalaganjem dođu do ovako lepog ostvarenog rezultata – rekao je Baćanović u izjavi za Radio Borovo.

Miljana Poznanović je učenica drugog razreda srednje farmaceutske škole u Osijeku, a gimnastiku trenira od svoje šeste godine. U proteklih deset godina Miljana je osvojila 117 medalja na različitim takmičenjima, a zlatna medalja kojom se okitila na nedavnom državnom gimnastičkom prvenstvu u Osijeku najveći je dosadašnji uspeh jer je njenim osvajanjem ponela titulu višebojske seniorske prvakinje Hrvatske.

– Prošle godine sam na državnom prvenstvu bila sedma i od tada sam jako napredovala i trudila se da ostvarim što bolje rezultate. Prvo mesto nisam očekivala, bila je jaka konkurencija i bila sam jako srećna kad sam videla rezultate. Na državnom prvenstvu je svaka desetinka važna, razlika između mene i drugog mesta je tri desetinke , ali i te tri desetinke puno znače. Nadam se da ću napredivati i više, uvek ima prostora da bude bolje, a planiram nastaviti i sa školom što bolje mogu jer ipak, škola je najvažnija. Nagrada koju sam dobila od načelnika opštine Borovo mi puno znači jer vidim da se moj trud ceni i stvarno zahvaljujem svima – rekla nam je Miljana.

Tekst i foto: Radio Borovo