U Vukovar stigla donacija od 11 tona mandarina iz Dubrovačko-neretvanske županije

Spread the love

Dubrovačko-neretvanska županija donirala je 11 tona mandarina Vukovarsko-sremskoj županiji. Donaciju je danas vukovarsko-sremskom županu Damiru Dekaniću uručio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

– Drago mi je da smo danas u Vukovaru i da smo po 12. put uručili božićnu donaciju mandarina VSŽ. To je jedna tradicija koju sa zadovoljstvom održavamo. Ovaj put smo dovezli 11 tona mandarina. To je proizvod Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno doline Neretve koja ima ogromnu proizvodnju, ove godine od nekih 40-ak hiljada tona – rekao je Dobroslavić.

Vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić zahvalio se županu Nikoli Dobroslaviću i njegovoj delegaciji na ovoj donaciji.

– Želim istaći da je konačno došlo vreme da ujedinimo tzv. zelenu i plavu Hrvatsku, da sve ono što proizvodimo u našoj bogatoj Slavoniji možemo plasirati, izvesti i prodati Dubrovačko-neretvanskoj županiji – kaže vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić. Najavio je i uzvratnu posetu delegacije VSŽ sa donacijom jabuka.Donaciju mandarina župan Dekanić odmah je predao Fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, kao i humanitarnim udruženjima, udruženjima zdravstvene i socijalne zaštite, vukovarskoj bolnici, Gradskom društvu Crvenog krsta Vukovar i braniteljskim udruženjima sa područja VSŽ.

Fra Slavko Milić rekao je da u Caritasu Vukovarskog dekanata, ne gledajući na nacionalnost i veroispovest, nastoje pomoći najugroženijima. Naveo je da se vukovarski Caritas brine o 140 porodica, koji su stalni korisnici. Caritasu u pružanju pomoći podršku daju donatori – Grad Vukovar, Vukovarsko-sremska županija te prijateljska Dubrovačko-neretvanska županija, pojašnjava Milić

Ovom prilikom na donaciji se zahvalila i Ljiljana Škorić iz Udruženja “Paloma” Vukovar koje na području naše županije deluje već 20 godina, ističući da su ovom donacijom usrećene mnoge invalidne osobe.

S.Mijatović