Od danas škole kojima je osnivač VSŽ mogu same odrediti Model nastave, uz saglasnost Štaba civilne zaštite

Spread the love

Učenici iz osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Vukovarsko-sremska županija od ponedeljka, 8. novembra nastavu prate na daljinu.

Nakon sastanka Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije, održanog u ponedeljak, župan Damir Dekanić doneo je Odluku o izmeni prethodne Odluke o produžetku nastave po modelu C.

Odluka se menja na način da školske ustanove, čiji osnivač je Vukovarsko-sremska županija, od danas mogu same odrediti Model nastave po kojem će učenici pohađati nastavu, uz obaveznu prethodnu saglasnost županijskog Štaba civilne zaštite.

Zahtev za Modelom nastave mora biti obrazložen i sadržavati sve relevantne podatke o broju zaraženih učenika, nastavnog i nenastavnog osoblja u školi, kao i onih koji se nalaze u samoizolaciji. Na osnovu prethodno navedenih podataka Štab će davati prethodnu saglasnost na zatraženi Model nastave.

Školske ustanove koje dobiju saglasnost županijskog Štaba civilne zaštite mogu već od danas primenjivati odobreni Model nastave, navodi se u saopštenju iz Vukovarsko-sremske županije.