Danas sahrana Siniše Rakazovića

Spread the love

U Borovu će danas biti sahranjen Siniša Rakazović, istaknuti društveni i politički radnik iz Borova, koji je preminuo 8. novembra u 74. godini života.
 
Rakazović je rođen 30. marta 1948. godine u Vukovaru. Osnovnu školu završio je u Borovu, a zatim uz rad Državnu industrijsku školu u Borovu naselju, smer obućarstvo. Radio je u Kombinatu Borovo od 1967. do 1991. godine.
 
Jedan je od osnivača Poljoprivredne zadruge “Brestove međe” iz Borova, koja je osnovana 1999. godine i njen prvi upravnik od 1999. do 2009. godine.
 
Član SDSS-a je od osnivanja te stranke 1997. godine. Bio je prvi predsednik Opštinske organizacije SDSS-a Borovo te potpredsednik Regionalne organizacije SDSS-a Vukovarsko-sremske županije, a u sledećem mandatu obavljao je dužnost sekretara.
 
Na prvim lokalnim izborima, održanim 1997. godine nakon mirne reintegracije, izabran je za većnika u Opštinsko veće opštine Borovo sa izborne liste SDSS-a te u istom mandatu obavljao dužnost potpredsednika ovog predstavničkog tela. Bio je i predsednik Opštinskog veća opštine Borovo. Dobitnik je Plakete “Miloš Vojnović” koja mu je dodeljena na 5. izbornoj sednici Glavne skupštine SDSS-a u Topuskom 10. marta 2013. godine.
 
Bio je i član Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo, dugogodišnji potpredsednik Zajednice udruženja antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-sremske županije i nekadašnji predsednik Udruženja antifašističkih boraca i antifašista opštine Borovo.
 
Sahrana Siniše Rakazovića biće danas u 14 časova na mesnom groblju u Borovu.