12/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vozačica u Borovu naselju pod uticajem alkohola udarila u policijski automobil

2 min read

U subotu, 6. novembra u 16,40 časova na raskršću ulica Dr. Ante Starčevića i Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru, 45-godišnja vozačica je, upravljajući putničkim automobilom vukovarskih registarskih oznaka s prisutnošću alkohola (2,18 g/kg), pri skretanju prešla na levu saobraćajnu traku i udarila u policijsko vozilo pri čemu su dva policijska službenika lakše povređena, saopštila je Policijska uprava vukoavrsko-sremska.

Vozačici je privremeno oduzeta vozačka dozvola te je sještena u posebnu prostoriju do prestanka delovanja opojnog sredstva.

Zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, radi čega je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj ima povređenih osoba, policija će protiv vozačice podneti optužni predlog kojim je predviđena novčana kazna u rasponu od 12.000 do 20.000 kuna te zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od najmanje šest meseci, s obzirom da je ovo drugi put kako je počinila prekršaj upravljanja vozilom pod uticajem alkohola u organizmu.

Foto: PU vukovarsko-sremska

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link