24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSŽ objavila Javni poziv za potpore poljoprivredi u 2021. godini

2 min read

Župan Damir Dekanić objavio je Javni poziv za dodelu potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-sremske županije za 2021. godinu za šta je obezbeđen iznos od ukupno 200 hiljada kuna.

Reč je novčanim potporama iz županijskog budžeta za provođenje aktivnosti i projekata iz područja poljoprivrede, koji se odnose na unapređenje prerade poljoprivrednih proizvoda i postizanje sertifikovanih standarda.

Prihvatljivi troškovi za Meru 1 su izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju i rekonstrukciju objakata za preradu poljoprivrednih proizvoda (mesa, mleka, voća, povrća, žitarica i uljarica) te uvođenje HACCP sistema, za šta poljoprivrednici mogu povući iznos od maksimalno do 20 hiljada kuna.

Za Meru 4 potpora se ostvaruje za uvođenje GLOBAL GAPA u povrtlarskoj proizvodnji, maksimalno do 35 hiljada kuna.

Na javni poziv mogu se javiti poljoprivredna gazdinstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gazdinstava, sa sedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području Vukovarsko-sremske županije (SOPG, OPG ili obrt).

Javni poziv je otvoren 14 dana od dana objave na službenoj stranici Županije, na kojoj je objavljen 3. novembra. Obrasci za prijavu korisnicima su dostupni na službenim stranicama Županije www.vusz.hr.

Sve druge informacije zainteresovani mogu dobiti u županijskom Upravnom odeljenju za poljoprivredu, radnim danima od 8 do 12 časova ili na broj telefona 032/344-038 ili na e-mail: katarina.draskic@vusz.hr. Pomoć kod prijave mogu dobiti i u svojim lokalnim projekt centrima i Projekt centru Zajedničkog veća opština u Vukovaru.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.