Eko-Dunav Borovo: Podela žutih kanti za plastiku počinje 8.novembra, meštanima će stići na kućni prag

Spread the love

Komunalno preduzeće Eko-Dunav iduće sedmice počinje raspodelu žutih kanti za plastiku koje će meštanima Borova biti dostavljene na kućni prag.

– Konačno su rešeni vlasnički odnosi između opštine Borovo i Fonda za zaštitu okoliša koji je sufinansirao nabavku spremnika za odvajanje, odnosno prikupljanje plastične ambalaže, tako da bi idućeg ponedeljka, 8.novembra započeli sa podelom žutih spremnika ukoliko nam vremenske prilike to dozvole. Budući da su ti spremnici većeg kapaciteta od zelenih i plavih kanti, kapacitet je 240 litara, odlučili smo da izađemo u susret našim meštanima i da im kante dovezemo na kućni prag. Dosta naših meštana je starije životne dobi i nemaju prevozno sredstvo – pojašnjava Ljiljana Jakovljević, direktorica Eko-Dunava.

Akcija raspodele žutih spremnika počinje od Crepulja, a prilikom njihovog preuzimanja korisnici će potpisati odgovarajuću izjavu.

– O rasporedu podele kanti po ulicama blagovremeno ćemo obaveštavati meštane putem Radio Borova i internetske stranice opštine Borovo tako da meštani u svakom trenutku mogu znati gde se nalazimo. Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju i mogu nas slobodno nazvati na broj telefona 439 014. Prilikom dolaska naših radnika na kućni prag obaveza naših meštana je da nam pomognu u popunjavanju kratkih izjava, ali to neće trajati više od 5 minuta, pojašnjava Ljiljana Jakovljević i dodaje da bi čitav posao raspodele žutih kanti mogao potrajati oko mesec i po do dva meseca jer je u Borovu oko 1300 domaćinstava, korisnika komunalnih usluga. Meštanima koji ne budu zatečeni kod svojih kuća biće ostavljena poruka u poštanskom sandučiću radi dogovora oko preuzimanja žute kante.

U Eko-Dunavu su se nadali da će do kraja novembra stići i novi kamion za odvoz otpada, međutim to se ipak neće dogoditi.

– Nedavno smo primili obaveštenje od našeg dobavljača da zbog novonastale situacije izazvane kovidom -19, kako u svetu, tako i u Hrvatskoj, zbog graničnih prelaza i drugih okolnosti kasni isporuka delova za kamion. Nadam se da će kamion stići u narednih 60 do 90 dana – rekla je direktorica Eko-Dunava Ljiljana Jakovljević.

D.B.