12/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U požaru u Boboti lakše povređena 78-godišnjakinja

2 min read

Policijska uprava vukovarsko-sremska izvestila je o nekoliko požara na našem području tokom proteklog vikenda.

U petak, 29. oktobra, oko 9 časova i 30 minuta, usled delovanja toplotne energije iz peći na kruta goriva, u porodičnoj kući 78-godišnjakinje u Boboti, došlo je do samozapaljenja dimnjaka i izbijanja metalne dimovodne cevi iz otvora u dimnjaku. Potom se zapalila drvena obloga zidova iza peći i crevo plinske boce u plinskom štednjaku u blizini, a nakon toga i plin, koji je isticao iz creva pa se plamen proširio unutar drugih prostorija kuće.

Vlasnicu je pre isticanja i zapaljenja plina iz kuće izneo 48-godišnjak. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici utvrđeno je da je u požaru lakše povređena pa je zadržana na lečenju. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne jedince Vukovar, a materijalna šteta procenjena je na nekoliko desetina hiljada kuna, izvestili su iz PU vukovarsko-sremske.

Policija će o ovom slučaju nadležnom državnom tužilaštvu dostaviti poseban izveštaj.

Zabeležena su još dva požara, 29. oktobra u podrumu porodične kuće 67-godišnjaka u Iloku i 30. oktobra u podrumu 33-godišnjaka u Vukovaru, u kojima je pričinjena manja materijalna šteta.

Iz policije upozoravaju građane da pregledaju i očiste dimnjake, ali ne sami, nego da to učine ovlašteni dimnjačari i da u blizini dimnjaka ne drže zapaljive stvari, poput kartonskih kutija ili drvenih predmeta.

Foto: PU VS

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link