PU osječko-baranjska: Na utakmici BSK-Dinamo u Bijelom Brdu uhapšena dva navijača

Spread the love

Zbog neprimerenog skandiranja grupe navijača na jučerašnjoj utakmici BSK-Dinamo u Bijelom Brdu, osječko-baranjska policija je uhapsila dva navijača zbog prekrašaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima. Navijači Dinama su, između ostalog, uzvikivali: “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati!”

-Juče, 27. oktobra, u vremenu od 15 do 16,50 sati, u Bijelom Brdu, na stadionu NK „BSK“ odigrana je fudbalska utakmica osmine finala fudbalskog kupa, između NK „BSK“ i GNK „Dinamo“.

Fudbalsku utakmicu na stadionu NK „BSK“ gledalo je oko 1100 gledalaca. Tokom utakmice je došlo do neprimerenog skandiranja grupe navijača. Pre same utakmice, tokom i nakon fudbalske utakmice policija je uhapsila dva navijača zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima.

U saradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom policajci Policijske uprave osječko-baranjske provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tokom fudbalske utakmice kršili zakon. Po završetku kriminalističkih istraživanja Policijska uprava osječko-baranjska obavestiće javnost o rezultatima izvida – navodi se u saopštenju Policijske uprave osječko-baranjske.

Foto: PU osječko-baranjska