21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na sastanku s predstavnicima Hrvatskih cesta dogovoreni projekti važni za opštine Borovo, Negoslavci i Markušica

3 min read

U prostorijama Hrvatskih cesta u Osijeku u utorak je održan radni sastanak predstavnika ove državne firme i srpske zajednice s područja VSŽ.
 
Delegaciju srpske zajednice predvodio je zamenik župana Srđan Jeremić. Pored Jeremića sastanku su prisustvovali načelnici opština Borovo, Negoslavci i Markušica – Zoran Baćanović, Dušan Jeckov i Tihomir Kolarević. Hrvatske ceste predstavljao je direktor PU Osijek Goran Martinović sa saradnicima.
 
Na sastanku se razgovaralo o unapređenju i poboljšanju saobraćajne signalizacije na području tri opštine. Zajednički zaključak je da su iskazane potrebe realne i opravdane i da će biti realizovane u što skorijem vremenu, neke već do kraja godine, a one zahtevnije do polovine 2022. godine.
 
– U Opštini Borovo u planu je izgradnja novog semafora kod trgovine “Boso”, budući da je reč o mestu gde često dolazi do saobraćajnih nesreća. Na više mesta na državnoj cesti koja prolazi kroz Borovo biće postavljeni znakovi upozorenja i svetlosni signali, koji će upozoravati vozače koji voze brzo da smanje brzinu, a u planu je i izgradnja novih pešačkih prelaza. Postojeći semafor u naselju Markušica biće nadograđen novim softverom, a u Negoslavcima je prioritet postavljanje semafora kod Osnovne škole Negoslavci – kaže Jeremić. 
 
Predstavnike Hrvatskih cesta upoznao je i sa inicijativom meštana Bršadina da se kroz njihovo mesto sve do grada Vukovara izgradi biciklistička staza. Direktor Martinović podržao je ovu inicijativu i obećao da će se već ove godine ići u izradu projektne dokumentacije.
 
– Dogovorena je intenzivnija međusobna komunikacija u nadolazećem vremenu s ciljem što bržeg rešavanja onih potreba i problema koji su u nadležnosti Hrvatskih cesta – navodi Jeremić, koji je u izjavi medijima najavio i sastanak u županijskoj Upravi za ceste, krajem ove ili početkom sledeće sedmice. 
 
Izvor i foto: S.Jeremić
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.