22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vozač koji je izazvao nesreću u kojoj je stradao biciklista bio pod uticajem alkohola i droge

2 min read

Policija je u Vinkovcima pronašla vozilo i vozača, kojeg sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao biciklista.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18 časova i 40 minuta na državnoj cesti D 55 između Županje i Vinkovaca.

Uviđajem saobraćajne nesreće kojim je rukovodio zamenik Opštinskog državnog tužioca u Vinkovcima utvrđeno je da nepoznati vozač nije prilagodio brzinu kretanja. Dolaskom pred ulaz u grad Vinkovce prednjim desnim delom vozila, bez upotrebe kočnice, naleteo je na bicikl kojim je upravljao 54-godišnjak iz Privlake. Vozač je zatim napustio mesto nesreće. Usled posledica udara biciklista je preminuo na mestu događaja.

Sinoć u 22 časa u Vinkovcima policijski službenici pronašli su vozilo i muškarca kojeg se sumnjiči da je izazvao ovu saobraćajnu nesreću. Muškarac je uhapšen, a vozilo i bicikl prevezeni su prostorije policije radi provođenja daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola i opojnih droga u organizmu uhapšenog utvrđena je prisutnost alkohola od 1,4 promila te opojne droge amphetamin, saopštila je jutros Policijska uprava vukovarsko-sremska.

Foto: PU VSŽ

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.