17/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Sećanje na Miloša Vojnovića, prvog predsednika ZVO

3 min read

Parastosom i polaganjem venaca, uz prisustvo članova najuže porodice, prijatelja i poštovalaca, u Vukovaru je 25. oktobra obeležena devetnaesta godišnjica smrti prvog predsednika Zajedničkog veća opština i jednog od osnivača i potpredsednika Samostalne demokratske srpske stranke Miloša Vojnovića.

Nakon parastosa koji je služio prvi vukovarski paroh Saša Kuzmanović, predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić obratio se prisutnima.

– Okupili smo se danas da se prisetimo našeg prvog predsednika Zajedničkog veća opština, čoveka koji je u onim mračnim vremenima bio jedan od svetionika naše zajednice. Našoj zajednici je dao ono što je najvrednije, svoj život, jer način na koji je radio, dosledno i do kraja, zbog čega i njegova porodica trpi, vredan je sećanja. Treba da se sećamo ljudi koji su značajni u našoj zajednici, pogotovo mlađe generacije treba da znaju ko je bio i šta je radio Miloš Vojnović. Svetlo koje je tada sijalo u mraku i danas treba da gori u nama i treba da znamo odakle smo krenuli i kuda smo pošli. Neka mu je večna slava i hvala – rekao je Drakulić.

Prisutnima se obratio i Nebojša Vojnović, sin pokojnog Miloša.

– Velika čast je što se svake godine okupljamo na ovaj dan, hvala Vam u ime moje porodice i mene. Kažu da vreme leči sve. Ne leči, čovek samo nauči da živi sa tim gubitkom, ali dokle god mi držimo sećanje na Miloša i on sa nama živi – rekao je Nebojša Vojnović. 

Miloš Vojnović rođen je u Glini 1952. godine, a od 1961. godine živeo je u Vukovaru. Za predsednika Zajedničkog veća opština izabran je 1997. godine i na toj funkciji ostao do 2001. godine. Preminuo je 25. oktobra 2002. godine, nakon hajke u hrvatskoj javnosti u trenutku kada je hteo da se povuče iz politike i vrati poslu sudije.

Tekst i foto: ZVO

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link