12/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U borovskom Vrtiću održana 10. Dečja olimpijada

4 min read

U Dečjem vrtiću “Zlatokosa” u Borovu održana je jubilarna 10. Dečja olimpijada u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije.

Ova aktivnost zamišljena je kao sportsko takmičenje predškolaca iz svih vrtića na našem području koji realizuju program na srpskom jeziku i pismu, ali će i ovogodišnja manifestacija zbog epidemioloških preporuka biti održana u svakom vrtiću posebno.

– U našem vrtiću Dečja olimpijada je održana 19. oktobra. Unazad dve godine zbog epidemioloških mera aktivnost ne možemo realizovati na način kako je to bilo ranije, kada je svake godine jedan od vrtića bio domaćin Dečje olimpijade, pa su naša deca odlazila u druge vrtiće i družila se s vršnjacima. To i jeste glavni cilj ove manifestacije, da deca i vaspitači budu na jednom mestu i da se međusobno upoznaju i druže. Međutim, zbog epidemiološke situacije i preporuka ovo je druga godina kako se ovaj program realizuje u svakom od vrtića posebno – rekla nam je direktorica DV “Zlatokosa” Borovo Radmila Latas.

Na Dečjoj olimpijadi u borovskom Vrtiću učestvovalo je 45-ero dece iz dve starije vrtićke grupe – Pčelice i Balončići. Mališani su se takmičili u skoku u dalj, bacanju loptice, poligonu i ekipnoj igri Graničar.

Šestogodišnjaci Teodora i Andrej osvojili su zlatne medalje.

– Osvojila sam prvo mesto u igri koja se zove Graničar. Bacala sam loptu. Najlepše mi je bilo kad sam dobila medalju – kaže Teodora.

Njen vršnjak i drugar Andrej osvojio je zlatnu medalju u bacanju loptice koju je bacio 14 metara. 

– Vežbali smo, prvo smo se razgibavali pa je onda počelo takmičenje. To mi je puno pomoglo. Sport nam pomaže da budemo u formi – priča Andrej.

Svako dete koje je učestvovalo u Dečjoj olimpijadi za nagradu je dobilo diplomu i majicu, a za sve je pripremljeno i prigodno posluženje.

Pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a od ove godine priključilo se i Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, ističe Radmila Latas.

Izrazila je nadu da će 11. Dečja olimpijada iduće godine u Vukovaru okupiti decu i vaspitače iz svih vrtića.

– Vukovar već drugu godinu očekuje to domaćinstvo i to bi zaista bila lepa slika, mališani u raznobojnim majicama koji se takmiče, navijaju, druže s vršnjacima i na kraju čestitaju pobednicima, čime se kod dece razvija sportski duh i tolerancija – ističe Radmila Latas.

D. Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link