24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovski vatrogasci sinoć gasili požar na Crepuljama, sedamnaesta intervencija od početka godine

2 min read

Borovski vatrogasci imali su sinoć intervenciju na gašenju požara u podrumu stambenog objekta u ulici Branislava Nušića na Crepuljama. Nakon što su preko Centra 112 u 19 časova i 57 minuta dobili poziv za intervenciju odmah su izašli na teren, saznajemo od predsednika DVD-a Borovo Miroljuba Mladenovića.

– Ovim putem moram reći da se vlasnik izvanredno snašao, isključio struju i dovod plina i počeo gasiti požar, tako da prilikom ove intervencije nismo imali mnogo posla. Na sreću nije bilo povređenih, a u požaru u podrumskoj kuhinji pričinjena je materijalna šteta od nekih možda par hiljada kuna – rekao nam je Mladenović.

Sumnja se da je požar najverovatnije izazvao neispravni električni šporet.

– To je naš zaključak, međutim nije bilo policije niti uviđaja, vlasnik objekta to nije tražio – dodaje Mladenović.

Ovo je bila 17 intervencija borovskih vatrogasaca od početka godine, od čega je 11 intervencija vezano za gašenje požara.

– Imali smo šest intervencija na gašenju požara zatvorenog prostora i pet intervencija vezano za požare na otvorenom. Takođe, imali smo i šest intervencija na saniranju posledica olujnog nevremena u Borovu – priča Mladenović.

Iako je zabranjeno spaljivanje biljnog otpada toga se mnogi ne pridržavaju.

– Dozvolili smo spaljivanje biljnog otpada prvog i trećeg vikenda u mesecu, ali u strogo kontrolisanim uslovima i uz prethodnu najavu. Krenula je i grejna sezona. I ovim putem apelujem na meštane da dozvole dimnjačarima da obave svoj posao na kontroli i čišćenju dimnjaka, kako ne bi došlo do zapaljenja – upozorava Mladenović.

D.Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.