U udruženju “Golubica” ponosni na rezultate ostvarene na 20. Prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama.

U sklopu programa “Možemo i mi II” korisnici Udruženja za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” iz Vukovara učestvovali su na 20. Prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama.

Takmičenje je održano 11. i 12. oktobra na bazenu Termi “Tuhelj” u Tuheljskim toplicama u organizaciji Sportskog društva Specijalni sportovi “Luč” pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Ekipu “Golubice” predstavljalo je troje takmičara, koji su se takmičili u disciplini plivanje na 25 metara slobodno za žene i muškarce. U konkurenciji žena predstavnica “Golubice” osvojila je prvo mesto u prvoj grupi, odnosno prvo mesto u Republici Hrvatskoj, a u konkurenciji muškaraca dvojica korisnika izborila su prvo mesto u trećoj grupi i treće mesto u petoj grupi.

– Ponosni smo na ostvarene rezultate, posebno na prvo mesto za žene, jer nije lako biti najbolji uz ekipe s mora, ali smo pokazali da i mi s Dunava možemo puno – navode iz vukovarskog Udruženja “Golubica”.