Grad Vukovar uređuje okolinu crkve Svete Petke: Gradonačelnik Ivan Penava i zamenik Srđan Kolar posetili Dobru vodu

Spread the love

Grad Vukovar je na području Dobre vode kod crkve Svete Petke postavio pet novih kompleta stolova sa klupama za posetioce crkve i izletnike. Vrednost ove investicije je 50 hiljada kuna, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je danas zajedno sa zamenikom gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine Srđanom Kolarom posetio Dobru vodu.

– Ovo je doista prekrasan ambijent, brežuljkast, netipičan za Slavoniju, u neposrednoj blizini Park-šume Adica, omiljenog izletišta Vukovaraca i ne samo Vukovaraca. Evo sad su ovde deca iz Bijelog Brda koja su došla u posetu crkvi, ali i muzejima i parkovima u gradu Vukovaru. Prekrasno je videti da ovaj kraj u zelenilu i prirodi oplemenjujemo. U načelu, radimo ono što smo i dosad radili, dižemo standard života svih građana Vukovara, ulepšavamo naš grad, trudimo se da se svako u njemu može dobro osećati i provoditi ugodno svoje vreme”, rekao je Penava. Uređenje okoline crkve Svete Petke inicirao je zamenik gradonačelnika Srđan Kolar zajedno sa starešinom tog hrama protojerejem-stavroforom Miljenom Ilićem koji je i dočekao predstavnike gradske uprave.

– Kao većnik SDSS- a sam se zalagao da ovo područje dobije izgled koji zaslužuje. Ovo je jedan hvale vredan projekta, simoboličan što se tiče iznosa, ali značajan za sve ljude koji ovde vole doći . Svedoci smo da ovde dolazi sve više posetilaca i ja ću se kao zamenik zalagati, a nadam se da ću u tome imati podršku gradonačelnika, da ovo područje dobije još lepši izgled na zadovoljstvo i nas koji živimo u Vukovaru i gostiju koji dolaze – rekao je Kolar i najavio nastavak uređenja i izgradnju nove pristupne ceste što je potvrdio i Dražen Čulig, gradski pročelnik za komunalnu privredu.

– Ovo je druga faza uređenja ovog dela Park-šume Adica. Pre ovih stolova i klupa, postavili smo barokne klupe i posude za otpatke na celoj površini, a takođe i rasvetna tela kojima sprečavamo devastaciju park-šume. Treća i najbitnija faza je izgradnja ceste koja će omogućiti jednostavniji pristup samoj crkvi i vikend-naselju u neposrednoj blizini – kaže Čulig i pojašnjava da širina sadašnje ceste ne omogućava mimoilaženje vozila i pristup autobusima. Prema njegovim rečima već sledeće godine pristupiće se krčenju nove trase ceste koja će biti izgrađena do kraja iduće godine.