Nataša Dermiček i Nikola Todorović u top 10 na prvenstvu sveta

Spread the love

Na Svetskom prvenstvu u dizanju tegova za uzrast U17 u Saudijskoj Arabiji, boje Republike Hrvatske branilo je dvoje članova Kluba dizača tegova “Vukovar”, Nataša Dermiček i Nikola Todorović.
 
U konkurenciji 223 takmičara iz 51 zemlje, u drugom po veličini saudijskom gradu Džedi, vukovarski dizači tegova postavili su šest novih državnih rekorda, navode iz Kluba.
 
Na smotri najboljih mladih dizača sveta, Nataša Dermiček je nastupila u kategoriji do 59 kilograma i sa 53 kg u trzaju, 66 kg u izbačaju i 119 kg u biatlonu, plasirala se na deseto mesto. Tokom takmičenja pet puta je pomerala kadetske rekorde sa 53 kg u trzaju, sa 64 i 66 kg u izbačaju i 117 i 119 kg u biatlonu.

Nikola Todorović je nastupio u kategoriji do 73 kilograma i sa 110 kg u trzaju, 134 kg u izbačaju i 244 kg u biatlonu, zauzeo je deveto mesto. Rezultat u trzaju je izjednačen hrvatski kadetski rekord, a rezultat u biatlonu je novi, za 4 kilograma, povećan državni rekord.
 
Kako navode iz Kluba dizača tegova Vukovar, pre odlaska u Saudijsku Arabiju priželjkivali su plasmane u prvih petnaest, a ostvarenja mladih vukovarskih reprezentativaca su daleko nadmašila očekivanja.
 
– Nadamo se da će ove mlade promotere Vukovara u svetu, prepoznati i odgovorni u Gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruženja Vukovara i omogućiti im bolji tretman, kako bi ostvarili još bolje rezultate jer su dosadašnjim ostvarenjima dokazali da to zaslužuju –  poručuju iz Kluba dizača tegova Vukovar.
 
Izvor i foto: Klub dizača tegova Vukovar