RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Klub osoba treće dobi: Radionica o lekovitosti dunje

2 min read

U borovskoj podružnici Kluba osoba treće dobi u petak, 8.oktobra održana je radionica o zdravlju na temu lekovitosti dunje.

– Dobro je poznato da dunju možemo da jedemo u kompotu, ali takođe možemo da koristimo i njenu koru i njen list. Dunja se koristi u sprečavanju nadražajnog kašlja i kod stomačnih tegoba tako da ćemo o toj temi malo više razgovarati sa korisnicima koji će biti učesnici današnje radionice o zdravlju, rekla je uoči početka voditeljka Kluba osoba 65+ Svetlana Ostojić.

Radionici se odazvala i članica Kluba Kristina Cink kojoj druženje u ovom klubu puno znači i koja dolazi jednom do dva puta u nedelji, ali kako kaže, kad dođe napuni baterije za sledeća tri dana.

Klub osoba treće dobi mesečno beleži oko 250 poseta. Osim svakodnevnih aktivnosti koje pruža od 15 do 19 časova, članovima je posebno zanimljiva usluga besplatnog prevoza.

– Svi naši korisnici mogu koristiti besplatni prevoz u sve institucije Grada Vukovara jednostavnim pozivom na telefonski broj, gde naša vozačica Dragana dođe po korisnike, na kućni prag, odveze ga na određeno mesto i isto tako ga vrati po završenom pregledu, poseti policiji i slično. Svi zainteresovani za ovaj vid pomoći mogu da se jave u podružnicu Kluba osoba treće dobi u Borovu, a važno je i da ponesu ličnu kartu, pojašnjava Ostojićeva.

Sandra Mijatović

| Newsphere by AF themes.