Borovski penzioneri obeležili Međunarodni dan starijih osoba

Spread the love

Sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra Borovo održana već tradicionalna priredba povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koju Udruženje penzionera Borovo organizuje od 1999. godine.

U programu su učestvovali članovi tamburaške, folklorne i dramske sekcije Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova, Muška pevačka grupa “Naši koreni” Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo, deca iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” i učenici Osnovne škole Borovo, koji su se predstavili plesom, recitacijama, literarnim radovima i igrokazom.

– Deke i bake su divan spoj smeha, brižnih dela, prekrasnih priča i ljubavi. Deke i bake su stope budućim generacijama – poruke su borovskih osnovaca upućene bakama i dekama za njihov dan.

Program OŠ Borovo povodom Međunarodnog dana starijih osoba pripremila je učiteljica srpskog jezika Branka Banjac. 

– Borovskim penzionerima i osobama treće dobi želim da još dugo budu s nama i da ih svake godine uveseljavamo. Nadamo se da su uživali u programu. Deca su bila srećna, a nadam se da je i njima bilo lepo – rekla je u izjavi za Radio Borovo učiteljica Branka.

Borovskim penzionerima i osobama treće dobi Međunarodni dan starijih osoba čestitali su putem video zapisa i mališani iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa”, koji zbog epidemioloških mera nisu fizički učestvovali u programu, a u velikoj sali Kulturnog centra Borovo izloženi su dečji, likovni radovi.

Među posetiocima sinoćnjeg programa bila je i 76-godišnja Katica Brkić. Iako nema veliku penziju smatra se bogatom jer ima šestero praunučadi.

– Znate kako se kaže, ko ne zna s malo ne zna ni s puno da raspolaže. Srećnom me čine praunučad. Imam ih šestero ovde i još dvoje van Hrvatske. To su moji pilići. Program je bio divan, ali su me savladale emocije i stigle suze – priča Katica.

Za najmlađe učesnike u programu borovski penzioneri pripremili su slatke paketiće, a za sve prigodno posluženje.

Udruženje penzionera Borovo danas ima više od 260 članova, saznajemo od predsednice Milice Popadić.

– Međunarodni dan starijih osoba obeležavamo od 1999. godine. Hvala svim učesnicima programa koji je bio spoj mladosti i iskustva. Danas naše Udruženje ima 269 članova. Zadovoljna sam jer smo dobro organizovani i lepo se družimo. Svima čestitam Međunarodni dan starijih osoba, da budu živi, zdravi i srećni i da se vakcinišu protiv bolesti COVID-19, kako bi zaštitili i sebe i svoje najmilije – poručila je Milica Popadić, koja je predstavnicima ovdašnjih institucija i udruženja, među kojima je i Radio Borovo, uručila zahvalnice za dugogodišnju saradnju i doprinos u realizaciji ove manifestacije.

U izjavi za Radio Borovo čestitku borovskim penzionerima uputio je i zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić, podsetivši da se ulaskom u treću životnu dob život se ne završava.

– Sad kad imaju više vremena za sebe naši penzioneri treba da nađu ono što ih ispunjava i uveseljava, da vode računa o svom zdravlju i da se druže – poručio je Jeremić.

Programu je prisustvovao i načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović, direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević, direktorica Dečjeg vrtića “Zlatokosa” Radmila Latas i drugi predstavnici ovdašnjeg društvenog i političkog života.  

D.Z.