Bespovratna sredstva iz budžeta Opštine Borovo dobiće još 10 privrednih subjekata, ukupno njih 50

Spread the love

U Borovu je danas upriličeno potpisivanje Ugovora s privrednicima kojima su putem javnog poziva odobrena bespovratna sredstva iz Programa poticanja privrede i stambenog zbrinjavanja u Opštini Borovo u 2021. godini.

Subvencije u iznosu od 15 hiljada kuna po korisniku dobiće još 10 privrednika iz Borova, koji će odobrena sredstva iskoristiti za podmirenje obaveza za doprinose zaposlenih za penziono i zdravstveno osiguranje. Sredstvima će moći raspolagati već od utorka. Ugovor je potpisala i frizerka Ružica Sremac.

– Ova pomoć mi mnogo znači. Mislim da je ova mera za nas privrednike jako dobra, da bi ostali i opstali na ovom području. Želim da se zahvalim načelniku Zoranu Baćanoviću i Opštinskom veću opštine Borovo – rekla je u izjavi za Radio Borovo Ružica Sremac.

Sredstva su odobrena i Zorani Grozdanić, vlasnici obrta za web dizajn.

– Svaka pomoć je dobrodošla, kako bi sačuvali i unapredili naše poslovanje. Hvala Opštini Borovo – kaže Zorana.

Na odobrenim sredstvima zahvalio je i Goran Čelar, vlasnik obrta za digitalni marketing. 

– S obzirom na specifičnu situaciju na tržištu u poslednje dve godine zbog epidemije koronavirusa, drago mi je da su to u Opštini Borovo prepoznali i doneli ovakav program. Ova pomoć, siguran sam, svima mnogo znači – ističe Čelar.

Bespovratna sredstva dobiće i apoteka Ljiljane Kojin.

– U ovim teškim vremenima svakom od nas pomoć bilo koje vrste puno znači. Zahvaljujem se opštinskoj upravi i nadam se da će se ove mere nastaviti i u narednim godinama jer svi se borimo za opstanak na tržištu. Dok budemo mogli plaćati obaveze prema državi moći ćemo i raditi. Nikome od nas danas nije lako – priča Ljiljana Kojin.

Potpisivanju ugovora u velikoj sali Kulturnog centra Borovo pristupilo je devet od deset privrednika kojima su odobrena bespovratna sredstva. Ispred Opštine Borovo ugovore s privrednicima potpisao je načelnik Zoran Baćanović.

– Današnjim potpisivanjem ugovora završio je treći javni poziv za poticanje privredne delatnosti u Borovu, prema Pravilniku koji smo doneli. Mogu reći da smo uspešno kroz tri javna poziva, putem ovog Pravilnika i odluke Opštinskog veća opštine Borovo, uspeli pomoći ukupno 50 privrednih subjekata iz Borova, koji su dobili bespovratna sredstva u iznosu od 15 hiljada kuna po korisniku. Za opštinu poput naše može se reći da je to i respektabilan broj privrednih subjekata, ali i da nije zanemariv finansijski okvir i iznos od ukupno 750 hiljada kuna koji smo potrošili za pomoć privrednicima iz realnog sektora, koji su se našli u otežavajućim poslovnim okolnostima zbog epidemije koronavirusa – rekao je načelnik Baćanović. Najavio je da će sredstva za subvencije borovskim privrednicima biti obezbeđena i u budžetu za 2022. godinu.

Tekst i foto: D.Zečević