Hrvatska prema novoj evropskoj koronakarti i dalje u crvenom, danas novih 1.748 slučajeva zaraze

Spread the love

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu kartu po kojoj je Hrvatska i dalje u “crvenom”, dok je Zagreb “tamnocrven”.

Situacija je nepromenjena u odnosu na prošlu sedmicu.

Karta Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti je savetodavna, ali se neke države članice Evropske unije oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

U Hrvatskoj je prema poslednjim podacima zabeleženo 1.748 novih slučajeva zaraze koronavirusom čime je broj aktivnih slučajeva sada 9.299. Među njima su 823 pacijenta na bolničkom lečenju, od kojih je 119 na respiratoru. Preminulo je 8 osoba.
 
U Vukovarsko-sremskoj županiji su evidentirane 54 nove pozitivne osobe na COVID-19, potvrđenih PCR testiranjem: 18 osoba iz Vinkovaca, 8 osoba iz Vukovara, po 4 osobe iz Gunje i Ivankova, po 3 osobe iz Privlake i Starih Mikanovaca, po 2 osobe iz Borova, Nuštra i Tovarnika te po 1 osoba iz još osam naselja. Nema novopreminulih osoba. U protekla 24 sata testirano je 356 osoba, saopštio je županijski Štab civilne zaštite.