VSNM Opštine Negoslavci uručilo donaciju dresova Školi fudbala “Negis”

Spread the love

Povodom Međunarodne Dečje nedelje i Međunarodnog dana deteta Veće srpske nacionalne manjine Opštine Negoslavci uručilo je donaciju dresova Školi fudbala “Negis” Fudbalskog kluba “Negoslavci”. Reč je o kompletu od 20 dresova, a vrednost donacije je 4.500 kuna, saznali smo od predsednice Veća Biljane Pejić.
 
– Mislim da će klinci uživati u novoj i kvalitetnoj sportskoj opremi. Naša poruka deci je da što više vremena provode na sportskim terenima. Znamo da je 21. vek doba društvenih mreža, zato želimo da deca svoje slobodno vreme provode na otvorenom i sportskim terenima, da se druže sa vršnjacima i razvijaju socijalne veštine. Sport je najbolji način da oplemene sebe kao ličnosti i da izrastu u što bolje i kvalitetnije ljude – rekla je u izjavi za Radio Borovo Biljana Pejić.

Nakon uručenja donacije na stadionu Fudbalskog kluba Negoslavci odigrana je revijalna fudbalska utakmica između predstavnika Veća srpske nacionalne manjine Opštine Negoslavci i polaznika tamošnje Škole fudbala koja je završila rezultatom 1:1.
 
Koliko deci znači ova donacija pitali smo 15-godišnju Nikolinu iz Negoslavaca i 10-godišnjeg Ognjena iz Borova, koji su sinoć s trenerom Josipom Tunjićem odradili i trening.
 
– Baš je lepo što su se setili ideje da dobijemo nove dresove. Fudbal treniram već šestu godinu. Školom fudbala sam prezadovoljna. Volim taj sport i želim da i dalje treniram i napredujem – kaže Nikolina.
– Ja sam jako zadovoljan ovim dresovima i to je lepo što su se setili da nabave nešto za treniranje. U Negoslavcima treniram već dva meseca. Naporno treniramo i puno vežbamo i sad smo jako dobri kao tim. Moji planovi su da nastavim da treniram i da bude još bolje. Treniramo dva-tri puta nedeljno i ti treninzi su jako dobri – priča Ognjen.
 
Škola fudbala “Negis” danas ima preko 50 polaznika, saznajemo od predsednika Dejana Bogunovića.
 
– Svaka donacija je dobrodošla. Naša Škola fudbala osnovana je u februaru ove godine. Imamo preko 50 polaznika, dečaka i devojčica, od kojih je oko 60 odsto iz Negoslavaca, a ostalo su deca iz Borova, Mirkovaca, Orolika, Banovaca i drugih mesta, tako da su svi dobrodošli. Imamo tri selekcije, početnika, mlađih i starijih pionira. Cilj nam je oformiti i selekcije kadeta i juniora – napominje Bogunović.

Veću srpske nacionalne manjine Opštine Negoslavci na donaciji je zahvalio i predsednik Fudbalskog kluba “Negoslavci” Dušan Kolarić.
 
– Budući da smo ove godine osnovali Školu fudbala i da imamo tri mlađe kategorije ova donacija nam puno znači jer sada svaka selekcija ima svoju garnituru dresova. Dosad smo se morali snalaziti i improvizovati – kaže predsednik FK “Negoslavci” koji se takmiči u Drugoj županijskog fudbalskoj ligi Vukovarsko-sremskoj gde trenutno zauzima vodeću poziciju na prvenstvenoj tabeli.
 
– Planovi za ovu sezonu su da osvojimo prvo mesto jer smo prošle sezone ispali iz Prve županijske fudbalske lige. Cilj nam je da budemo prvi u ovoj konkurenciji i da nagodinu opet imamo status županijskog prvoligaša – otkriva Kolarić.

Dragana Zečević