Povodom Dana učitelja nagrađeno i pet školskih bibliotekara s područja VSŽ i profesorka srpskog jezika

Spread the love

Povodom Svetskog dana učitelja 5. oktobra, treću godinu zaredom, Ministarstvo obrazovanja nagradilo je najbolje vaspitno-obrazovne radnike u Hrvatskoj, ove godine njih 511. Svečanost dodele nagrada biće održana danas u 10 časova, kada će se ministar prof. dr. Radovan Fuchs obratiti s čestitkom nagrađenima. Zbog epidemioloških mera dodela nagrada biće održana u virtuelnom okruženju.

Na poziv je mogao da se javi ili za nagradu bude predložen radnik koji je u godini za koju se prijavljuje stekao uslove na osnovu Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih saradnika i direktora u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

U Godini čitanja nagrađeno je pet školskih bibliotekara iz Vukovarsko-sremske županije. Željka Geto, jedna od dve biliotekarke Ekonomske škole u Vukovaru, nagradu je dobila prvi put, dok je Marija Bratonja iz iste škole nagradu dobila po drugi put. Nagrađena po drugi put je i Biljana Krnjajić iz vukovarske Osnovne škole “Siniše Glavaševića”, dok je Aniti Tufekčić iz Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje, kao i Bojanu Laziću iz Osnovne škole Negoslavci i Osnovne škole Bršadin ovo treći put da su nagrađeni.

Među nagrađenima je po drugi put i nastavnik matematike Vojislav Đuračković iz Osnovne škole Negoslavci, a po prvi put ove godine nagrađen je i jedan profesor srpskog jezika s našeg područja, u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu A. To je profesor doktor Ljiljana Bajac Nikolić iz vukovarske Gimnazije. Svi nagrađeni dobiće i novčanu nagradu u iznosu od 10 hiljada kuna.