27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Borovo raspisala konkurs za dodelu pet stipendija studentima

2 min read

Opština Borovo objavila je u ponedeljak, 4. oktobra Javni konkurs za dodelu stipendija.

Javni konkurs objavljen je radi dodele bespovratnih stipendija studentima, za koje su sredstva osigurana u budžetu Opštine Borovo.

Stipendija se dodeljuje u iznosu od 650 kuna mesečno i to od 1. oktobra ove godine za pet studenata ili studentkinja koji fakultetsko obrazovanje – diplomski studij, odnosno stručni diplomski studij, ukoliko ne bude kandidata fakultetsko-diplomskog studija, stiču redovnim školovanjem.

Prijavu na Javni konkurs mogu poneti svi studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem prijavljenim na području opštine Borovo i studenti koji se redovno školuju na završne dve godine fakulteta, diplomski studiji (III i IV, IV i V ili V i VI) ili završna (III godina) stručnog dodiplomskog studija. Jedan od kriterijuma za dodelu stipendije je i uspešnost u prethodnim godinama školovanja (prosek ocena) kao i socijalno-materijalni status.

Prijave s pripadajućim prilozima kandidati mogu podneti u roku od 15 dana od dana objave Javnog konkursa na propisanom obrascu, koji se može preuzeti na www.opcina-borovo.hr. Prijave se dostavljaju na adresu Opštine Borovo, Glavna br. 3, 32227 Borovo.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.