U VSŽ na dopunskim izborima najviše glasova osvojila SDSS-ova lista za Skupštinu VSŽ

Spread the love

Na području Vukovarsko-sremske županije, gde su pripadnici srpske zajednice u nedelju birali tri većnika u županijsku Skupštinu, uverljivu pobedu na dopunskim izborima odnela je lista SDSS-a, čiji je nosilac bio Dejan Drakulić sa 2.771 glasom. Lista Demokratskog saveza Srba Srđana Milakovića dobila je 453, a lista grupe birača čiji je nosilac bio Dragan Crnogorac 369 glasova.
 
U aktuelni saziv županijske Skupštine izabrani su SDSS-ovi Dejan Drakulić iz Vukovara, Radmila Latas iz Borova i Dušanka Maričić iz Markušice, tako da srpska zajednica sada ima pet predstavnika u županijskoj Skupštini, svih pet iz redova te stranke.
 
Na dopunskim izborima za predstavnika hrvatskog naroda u Opštinskom veću opštine Borovo izabrana je Mirjana Čupić. Nju je kandidovao SDSS, a na dopunskim izborima nije imala protivkandidata.
 
Dopunski izbori održani su u 11 županija, 16 gradova i 47 opština jer na lokalnim izborima u maju u većima i skupštinama dela opština, gradova i županija nije osigurana dovoljna zastupljenost pripadnika srpske, bošnjačke, ukrajinske, romske, mađarske i italijanske manjine, kao i pripadnika većinskog naroda u opštinama Borovo, Trpinja i Jagodnjak, gde su Hrvati manjina.

Dragana Zečević