Preventivni program “Zajedno protiv govora mržnje” sutra ispred Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru

“Zajedno protiv govora mržnje” naziv je preventivnog programa koji će sutra biti održan ispred Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru s početkom u 9 časova i 30 minuta. Ovaj program sastavni je deo programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije i partnera usmerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Grada Vukovara i Vukovarsko-sremske županije.

Cilj ovog programa je promovisanje kulture tolerancije, dijaloga nenasilja i nediskriminacije te prevencija svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja.

Program namenjen učenicima, biće proveden u organizaciji Policijske uprave Vukovarsko-sremske u saradnji sa PU Osiječko-baranjskom i Policijskom upravom Međimurskom, uz podršku Direkcije policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva nauke i obrazovanja te podršku Veća za prevenciju Grada Vukovara i organizacija civilnog društva.

Sam Program istovremeno će biti proveden na više lokacija s različitih tematskih aktivnosti, a one uključuju: izradu murala pod nazivom „Svi smo mi jedno! Ljudi su međusobno povezani nevidljivom silom“ što je citat Nikole Tesle, fudbalsku utakmicu pod nazivom „Ja sam za Fair-play!“, radionicu grafita pod nazivom „Respect“ te kviz i takmičenje pod nazivom „Prometna tolerancija“.

S.M.