17/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U nedelju, 3. oktobra zatvaranje 15.”Brankovih dana u Vukovaru”

2 min read

Iz Srpske pravoslavne parohije vukovarske pozivaju na poslednji ovogodišnji programski dan i svečano zatvaranje 15. po redu kulturne i duhovne manifestacije “Brankovi dani u Vukovaru”, posvećene srpskom pesniku Branku Radičeviću.
 
Program će biti održan u nedelju, 3. oktobra s početkom u 16 časova pored hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi, a biće otvoren Besedom 15. “Brankovih dana u Vukovaru”.
 
U programu će učestvovati i recitatori iz vukovarske Gimnazije i Osnovne škole “Dragutin Tadijanović”, deca iz Dečjeg vrtića “Vukovar 2, Vokalno-instrumentalni Etno ansambl “Đurđevak” iz Bobote, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” pododbor Osijek, Tamburaški sastav “Dunavske zore” iz Borova i tamburaška sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova.
 
Na svečanom zatvaranju ovogodišnjih “Brankovih dana u Vukovaru” biće dodeljene i nagrade za najbolje literarne radove učenicima iz ovdašnjih škola na srpskom jeziku i pismu, u sklopu literarnog konkursa “Ružica Radičević” koji nosi ime po majci Branka Radičevića, rođenoj u Vukovaru.

D.Z.
 
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link