Tehnička škola “Nikole Tesle” i ove školske godine provodi programe obrazovanja odraslih

Spread the love

Tehnička škola “Nikole Tesle” iz Vukovara raspisala je konkurs za upis u programe srednjoškolskog obrazovanja odraslih za 2021./2022. školsku godinu, prekvalifikacije, doškolovanje, sticanje stručne spreme i osposobljavanje za sledeća zanimanja:

Četvrti stepen:

Elektrotehničar, tehničar za elektroniku, tehničar za elektroenergetiku, tehničar za računarstvo, tehničar za vozila i vozna sredstva, hemijski procesni tehničar i obućarski tehničar.

Treći stepen:

Elektroinstalater, elektromehaničar, autoelektričar, proizvođač gume, tokar, vodoinstalater, plinoinstalater, bravar, autolimar, mašinbravar, glodač, automehaničar, instalater grejanja i klimatizacije i obućar.

Provode i osposobljavanje šivačica obuće i osposobljavanje bravara za jednostavne poslove.

Prijaviti se mogu kandidati sa završenom osnovnom školom i srednjom školom, koji su započeli školovanje u nekim od navedenih zanimanja ili se žele prekvalifikovati iz jednog u drugo zanimanje. Školovanje može biti za treći ili četvrti stepen. Prilikom upisa u školu polaznik popunjava prijavu za upis kojoj prilaže: rodni list, domovnicu, svedočanstvo o završenoj osnovnoj ili završenim razredima neke srednje škole ili završene srednje škole. Rok za podnošenje prijave je od 27. septembra do 12. oktobra ove godine. Prijave za upis kandidati mogu podneti u Tehničkoj školi “Nikole Tesle” u Vukovaru, Borovo naselje, ulica Blage Zadre br. 4, prvi sprat, u prostoriji za obrazovanje odraslih.