Mališani iz Borova u potrazi za knjižnim blagom

U okviru projekta “Leto u biblioteci” u subotu, 25. septembra u biblioteci SKD “Prosvjeta” pododobra Borovo održana je radionica za decu “Potraga za knjižnim blagom”. Na radionici su učestvovala deca tamburaške sekcije KUD-a „Branislav Nušić“ iz Borova.

– Njih 15, podeljenih u tri ekipe, krenuli su u potragu za knjižnim blagom. Svaka ekipa imala je mapu po kojoj su tražili zadatke skrivene na policama i knjigama. Na kraju potrage nalazio se kovčeg sa blagom. Ekipa koja je prva rešila sve zadatke došla je do kovčega. “Blago” su bili pokloni za svako dete, slatkiši, društvena igra i knjiga. Ekipe koje nisu uspele doći do kovčega nisu ostale bez poklona, čestitali su svojim prijateljima na uspešno rešenom zadatku i time zaslužili poklončiće. Cilj ove radionice je druženje, saradnja i zabava te poticanje dece da koriste prostor biblioteke i za ovakve aktivnosti. Ovom prilikom sva deca su dobila članske iskaznice biblioteke te mogu posuđivati knjige – rekla nam je bibliotekarka Sanja Spasojević.

Projekat “Leto u biblioteci” finansijski je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Opštine Borovo i Zajedničkog veća opština. U okviru projekta obezbeđena su i sredstva za nabavku preko 150 novih naslova za decu i odrasle na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

D.Z. 

Foto: SKD “Prosvjeta” pododbor Borovo