22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Velika zaplena oružja i droge u Vukovaru

2 min read

Policijski službenici Odeljenja kriminaliteta droga PU vukovarsko-sremske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje više krivičnih dela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Na osnovu sudskog naloga obavljena je pretraga stana i drugih prostorija u kojima prebiva osumnjičeni gde su policijski službenici pronašli i oduzeli ukupno 720 grama droge amfetaminskog tipa „speed“, 124 grama halucinogene gljive „Psylocibin“,  593 komada tableta „Ecstasy“, 600 doza LSD-a, 136 grama droge tipa marihuana, 65 grama ketamina, te 398 komada šampona “Kamagra”.

Takođe, pronađene su i oduzete digitalne vage za merenje droge, više mobilnih telefona, prenosni računari, novac u iznosu od više hiljada kuna, koji se dovode u vezu s krivičnim delom, te jedan pištolj s pripadajućom municijom i više komada razne municije.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela “Neovlaštena proizvodnja  i promet drogama”. Protiv osumnjičenika će biti podnesen i optužni predlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.