U Vukovaru otvoren 15. Sajam celoživotnog učenja

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih danas je u Vukovaru na glavnom gradskom Trgu otvoren 15. po redu Sajam celoživotnog učenja, u sklopu kojeg će ove nedelje u Vukovarsko-sremskoj županiji biti organizovano preko trideset događaja.

Regionalni koordinator Nedelje celoživotnog učenja za Vukovarsko-sremsku i Brodsko-posavsku županiju je Pučko otvoreno učilište Vinkovci. 

– Cilj ove manifestacije je promovisati celoživotno učenje i obrazovanje, da se ljudi nečim bave, da nastave raditi na sebi, da nešto uče, poput kreativnih aktivnosti. To može biti i dalje obrazovanje, formalno ili neformalno, otvaranje obrta, preduzetništvo itd.  – rekla je stručna saradnica Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci Katarina Anđelković.


Na današnjem otvaranju Sajma celoživotnog učenja predstavili su se i Učilište “Modus”, Proni centar za socijalno podučavanje Vukovar, Humanitarno uduženje “Duga” Vukovar, Učilište “Studium” Vukovar, Škola stranih jezika “Linguapax” i druge organizacije i pojedinci koji promovišu celoživotno učenje.

U narednih nedelju dana u Vukovaru, Vinkovcima i Slavonskom brodu biće predstavljene brojne aktivnosti, radionice i predavanja. Više o programu zainteresovani mogu pronaći na Facebook stranicama Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci, Škole stranih jezika “Linguapax” i na stranicama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Ispred Grada Vukovara 15. Sajam celoživotnog učenja otvorila je Jakica Rajković, stručna saradnica za predškolski odgoj, školstvo i visoko školstvo, koja je poručila da Grad Vukovar podržava sve manifestacije koje su na dobrobit učenika, studenata i svih građana. 

S.M.