SDSS opštine Trpinja: Odluka o raspisivanju konkursa za zakup poljoprivrednog zemljišta ne garantuje pravednu i realnu raspodelu zemlje

Klub većnika SDSS-a u Opštinskom veću Opštine Trpinja oglasio se saopštenjem za javnost u kojem se navodi da na sednici Opštinskog veća nisu podržali predloženu Odluku o raspisivanju javnog konkursa za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Opštine Trpinja, kao i prateće odluke.

Pre početka rasprave SDSS-ovi većnici su skrenuli pažnju na potencijalno nezadovoljstvo stanovništva ove opštine izglasavanjem Odluka u predloženom obliku jer smatraju postoji opasnost da zakup zemljišta dobije mali broj subjekata. Predložili su odgodu zbog nedostatka informacija i što skorije sazivanje tematske sednice kako bi se bolje upoznali s tom materijom, ali je ovakav predlog većnika SDSS-a odbijen.

– Većnici SDSS-a zalažu se za pravedniju i realniju raspodelu poljoprivrednog zemljišta baziranu na stručnim analizama, a odluke koje je predložilo opštinsko rukovodstvo to ne garantuju – navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje predsednik trpinjskog SDSS-a Miloš Miodragović.