Grad Osijek u Tenji gradi 68 stanova za socijalno ugrožene porodice

Spread the love

Grad Osijek u Osječkoj ulici u Tenji gradi 68 novih gradskih stanova u koje bi do kraja 2023.godine trebale da usele socijalno ugrožene osobe i porodice, najavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obilazeći radove na izgradnji nove stambene zgrade.

– Reč je o investiciji Grada Osijeka vrednoj 22,3 miliona kuna koja je započela u februaru ove godine. Drago mi je videti da radovi napreduju planiranom dinamikom, tako da bi zgrada trebala biti gotova u proleće 2023. godine – rekao je gradonačelnik Radić. Podsetio je da Grad Osijek trenutno raspolaže sa 664 stana, koja su popunjena, te da je u maju ove godine bio raspisan Konkurs za utvrđivanje nove liste za davanje gradskih stanova u najam.

– Podnesena su 184 zahteva, a nakon provedenog postupka utvrđivanja reda prvenstva i donošenja predloga Liste, utvrdiće se konačna Lista kandidata za period od dve godine. Ta lista će stupiti na snagu 14. decembra 2021. – dodao je Radić.

Zgrada će sadržavati 68 stanova, od čega 15 manjih i 10 većih garsonijera, 15 jednosobnih stanova od približno 45 kvadrata, 15 dvosobnih stanova ne manjih od 55 kvadratnih metara te 13 trosobnih stanova ne manjih od 65 kvadrata, za svaki stan izgradiće se i pripadajuće parkirališno mesto, a zgrada će biti prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću.

Grad Osijek je zgradu za socijalno ugrožene porodice izgradio i u Opatijskoj ulici gde je u maju ove godine uselilo 25 porodica.

Foto: Grad Osijek