Na takmičenju u kuvanju čobanca u Borovu prvu nagradu odneo kotlić DVD-a Jagodnjak

Spread the love

U Borovu je u sredu uveče održana tradicionalna “Crno-bela noć” Fudbalskog kluba “Sloga” i takmičenje u kuvanju čobanca. Prvo mesto osvojio je “baranjski” kotlić Svetislava Kolarevića iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak.

– Ovo je za nas neočekivano, nismo uopšte došli zbog takmičenja već zbog druženja. Pokazalo se da smo pogodili i ukusom i omerom začina pa je žiri to prepoznao. Uz meso najvažnija je paprika – kaže Kolarević koji je preuzimanje šampionskog pehara prepustio mlađem članu DVD-a Jagodnjak.

Drugo mesto pripalo je kafe baru “Displej” iz Vukovara, za koji je kuvao Predrag Mihajlović.

– Takmičimo se svaki put kad je neka organizacija u Vukovaru i okolnim mestima. Ovo je naša prva nagrada u pripremanju čobanca, a u Bršadinu smo na fišijadi osvojili prvo mesto. Organizacija je dobra i vidimo se i iduće godine – poručio je Predrag.

Treće mesto osvojio je Slavujko Jerković iz Trpinje.

– Od pet takmičenja u pripremanju čobanca u Borovu moj kotlić je tri puta bio među prva tri mesta. Nema neke posebne recepture. Dobro meso, voda, paprika, luk, nikakvih posebnih dodataka, sve prirodne …. Organizacija je odlična, nemam nikakvih primedbi – ističe ovaj kulinar.

O najboljim ukusima odlučio je tročlani žiri u sastavu: Lazar Radigović, Dragiša Stanić i predsednik Milan Čupić.

– Ocenjuje se gustina čorbe, ukus i kvalitet kuvanja mesa, da meso nije raskuvano. Ove godine je bilo jako dobrih čobanaca, ljudi su se potrudili i svaka im čast! Uz malu razliku u bodovima prevagnuli su najbolji – rekao nam je Čupić.

Pomenućemo i da je jedina žena među muškim kuvarima bila Jela Milošević s ekipom “Zaželi”, a reč je o ženama zaposlenim na programu zapošljavanja žena “Zaželi”u Opštini Borovo. Iako su nedavno prestale s radom, ostale su povezane.

– Kuvamo zajedno, nama je naš kotlić najbolji! Takmičim se prvi put, a nadam se da ću učestvovati i iduće godine – obećala je Jela.
Ovogodišnja manifestacija okupila je kulinare iz Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

– Ove godine učestvovalo je 20 kuvara, zbog epidemioloških mera nismo mogli prihvatiti veći broj takmičara. Generalni pokrovitelj je Opština Borovo, a organizaciju su pomogli i drugi sponzori, kojima se zahvaljujem – kaže Zečević.

Posetioce, među kojima su bili i gosti iz Broda, zabavljao je Tamburaški orkestar “Dunavske zore” iz Borova.

D.Z.