19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Borovo: Javni poziv za podnošenje zahteva za podmirenje troškova ogreva

2 min read

Iz Opštine Borovo uputili su Javni poziv korisnicima zajamčene minimalne naknade koji se greju na drva da počev od danas, 7. septembra do zaključno 30. septembra u Opštini Borovo podnesu pisani zahtev za ostvarivanje prava na pomoć za podmirenje troškova ogreva u 2021. godini.

Obrazac zahteva može se preuzeti sa službene stranice Opštine Borovo www.opcina-borovo.hr ili u prostorijama Opštine Borovo svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Uz zahtev se obavezno prilaže Izjava korisnika zajamčene minimalne naknade da se greje na drva kao i fotokopija tekućeg, žiro ili zaštićenog računa.

Iz Opštine Borovo napominju da nepotpune zahteve Upravno odeljenje za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-sremske županije, iz čijeg budžete se ovi troškovi finansiraju, neće uvažiti.

U pozivu se podseća i da prema Zakonu o socijalnoj skrbi pravo na naknadu za troškove ogreva ostvaruju isključivo samci ili domaćinstva – korisnici zajamčene minimalne naknade koji se greju na drva. Prema Odluci o kriterijumima, merilima i načinu finansiranja materijalnih i finansijskih rashoda centara za socijalnu skrb i troškova ogreva korisnicima koji se greju na drva u Vukovarsko-sremskoj županiji visina naknade iznosi 1.050 kuna po korisniku.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.