19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Održana skupština Udruženja za uzgoj i zaštitu životinja “Fenix”

2 min read

Udruženje za uzgoj i zaštitu životinja “Fenix” iz Borova juče je u velikoj sali Kulturnog centra održalo 15. redovnu izveštajnu skupštinu na kojoj su usvojeni izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2020. godinu te plan i program rada za 2022. godinu.

Skupština je donela odluku da ni ove godine, zbog epidemioloških prilika neće biti održana tradicionalna izložba životinja.

Ponovo je pokrenut rad sekcije “Egzote” za čijeg je voditelja izabran Nikola Minić iz Borova.

Funkcija u upravnom odboru Feniksa su na lični zahtev razrešeni Zoran Gojkov i Željko Marinković iz Borova, a na njihova mesta skupština je jednoglasno imenovala voditelja živinarske sekcije Ratka Tadića iz Borova i voditelja kunićarske sekcije Sašu Lončara iz Borova naselja.

Feniks je juče učlanio i tri nova člana: Stefana Pejakovića i Stojana Poznanovića iz Borova i Marka Ševića iz Bršadina.

Najstarijem članu ovog udruženja 81-godišnjem Veselinu Janjatoviću iz Bršadina dodeljeno je priznanje za životno delo, uzgoj golubova engleskih gušana i unapređenje golubarstva u Republici Hrvatskoj u proteklih 60 godina,

Na skupštini je, između ostalog, aktuelizovano i pitanje prostora koji ovo udruženje još uvek nema, te mogućnosti otvaranja azila na području opštine Borovo.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.