22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Udruženje za podršku žrtvama i svedocima poziva na volontiranje

2 min read

Udruženje za podršku žrtvama i svedocima u okviru programa Referentni centar Osijek poziva sve zainteresovane osobe za volontiranje u ovom udruženju kako bi stekli nova znanja i iskustva kroz volontiranje. Udruženje ima višegodišnje iskustvo u radu sa volonterima te sve aktivnosti unutar programa i projektne aktivnosti provodi uz podršku i promovisanje volonterstva kao važnog načina participacije i aktivnog delovanja u zajednici.
Ukoliko želite učiniti nešto pozitivno za sebe ili svoju zajednicu, prijavite se!
Volontiranje će biti obavljeno u prostorijama Udruženja za podršku žrtvama i svedocima u ulici Ljudevita Gaja 12 u Vukovaru, a po potrebi i na terenu u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Ukoliko se želite priključiti volonterskom timu ovog udruženja poželjne kvalifikacije su: punoletnost, razvijeni međuljudski odnosi i komunikacijske veštine, odgovornost i ozbiljnost, interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa.

Volonterske aktivnosti u kojima mogu volonteri učestvovati su:
– učestvovanje u provođenju projektnih aktivnosti i promociji rada Udruženja i ureda Vukovar i Osijek, pružanje emocionalne podrške žrtvama i drugim osetljivim grupama, pravno savetovanje uz mentorstvo te podrška žrtvama i drugim osetljivim grupama, učestvovanje na javnim događanjima koje udruženje organizuje i koje organiziraju saradničke / partnerske organizacije; učestvovanje na trodnevnoj nacionalnoj konferenciji o mladima i Sajmu dobrih praksi (Samobor, novembar 2021.) u okviru provođenja projekta „Mreža za aktivaciju mladih”, učestvovanje u promociji rada Udruženja za podršku žrtvama i svedocima.

Volontiranjem možete dobiti: potvrdu s opisom volonterske pozicije i stečenih kompetencija i preporuku Udruženja za podršku žrtvama i svedocima.

Prijaviti se možete najkasnije do 30. septembra putem poveznice https://forms.gle/GvCBXNFcfrMP6sm98, putem telefona: 032/639-333 ili putem e-maila rfc.vukovar@gmail.com.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.