Policija pronašla i oduzela veću količinu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava

Spread the love

Nastavno na kriminalističko istraživanje policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske nad više osoba, policijski službenici PU vukovarsko-sremske su temeljem sudskog naloga proveli više pretraga u nekoliko domova na području naše županije, navode iz policije.

Prilikom pretraga domova koje koriste 31-godišnjak, 21-godišnjak, 20-godišnjak i 19-godišnjak, obavljenih 29. i 30. avgusta, policijski službenici pronašli su i oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava: osam signalnih raketa, jednu dimnu bombu, 347 komada različitih petardi, od kojih su na pet petardi lepljivom trakom pričvršćeni ekseri i dijabole za vazdušno oružje, pet komada tzv. „rimskih sveća“ i osam komada tzv. „fontana“. Oduzeti su i jedan suzavac, plastični pištolj, preklopni nož, zvučni odašiljač te manja količina marihuane, a zbog držanja municije, suprotno odredbama Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana, 31-godišnjaku je oduzet oružni list za držanje i nošenje oružja, dve puške i 33 komada municije.

Policija će protiv 21-godišnjaka, 20-godišnjaka i 19- godišnjaka podneti optužne predloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, protiv 19-godišnjaka i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, a protiv 31-godišnjaka optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana.

U vezi pirotehničkih sredstava pronađenih u posedu 20-godišnjaka, u toku je kriminalističko istraživanje, navode iz PU vukovarsko-sremske.