Policijska uprava vukovarsko-sremska izvestila je o novom slučaju internetske prevare.

Naime, 35-godišnjak iz Petrovaca prijavio je 12. avgusta vukovarskoj policiji kako ga je nepoznati počinilac, koji se predstavio kao žena starije životne dobi na samrti, putem društvene mreže Facebook doveo u zabludu, tako što mu je obećao nasledstvo, celokupnu imovinu i 650 hiljada evra, ako uplati novčani iznos za troškove advokata. Na više zahteva počinoca za plaćanje različitih iznosa troškova, 35-godišnjak je u periodu od maja do avgusta ove godine uplatio ukupno nekoliko desetina hiljada kuna.

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinioca, protiv kojeg sledi krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu za krivično delo Prevare.

Iz policije građane upozoravaju da ne nasedaju na prevare kriminalaca.

– Prevaranti se koriste trikovima i obećanjima kako bi od vas izvukli novac ili vredne finansijske informacije. Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit. Uvek tražite finansijski savet, pre nego što date novac ili uložite sredstva. Obratite se policiji ako vam je nešto sumnjivo – navode iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.