Podmladak DVD-a Borovo u poseti Lovačkom društvu

Lovačko društvo Borovo ugostilo je u nedelju u Lovačkom domu 30-ak mališana, članova podmlatka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo, kako bi ih upoznali sa time ko su lovci i šta oni rade. Nakon predavanja u kojem su učestvovali i predstavnici policije, lovci su male vatrogasce proveli kroz lovište i pokazali im streljanu.

Borovski lovci za mališane su pripremili slatke paketiće i majice sa logom tog društva.

– U aprilu su jednom prilikom članovi DVD-a naišli kod nas u Lovački dom sa nekoliko dece, njihovih članova. Tada smo se dogovorili da upriličimo jedno ovakovo druženje na koje bi oni doveli sve svoje članove podmlatka da ih ugostimo i edukujemo ih o tome ko su lovci, šta oni rade te da im objasnimo da smo mi ti koji čuvaju prirodu, hrane životinje i sl. Deca su bila znatiželjna, zanimalo ih je kakvih životinja ima kod nas, kada idemo u lov, zašto i još mnogo toga- kaže lovnik LD Borovo Branko Puškar.

Predsednik DVD-a Borovo Miroljub Mladenović zahvalio se lovcima na gostoprimstvu te izrazio nadu da će se saradnja i dalje nastaviti.

– Najpre želim da se zahvalim Lovačkom društvu Borovo što su nas pozvali da dođemo u posetu i nadam se da ćemo ostvariti i jednu širu saradnju te da ćemo i mi imati priliku da ugostimo njih. Deca su oduševljena ovime – zaključio je predsednik DVD-a Borovo Miroljub Mladenović.