09/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

ZVO: Vlada Vojvodine osigurala sredstva za radne sveske i likovne mape

3 min read

Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić danas je potvrdio da će Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine i naredne školske godine finansirati kupovinu radnih svezaka i mapa za likovnu kulturu za sve učenike od prvog do petog razreda koji nastavu pohađaju po modelu A. Naglasio je da se to ne odnosi na učenike s područja Vukovara, jer će njima Grad, koji je preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama to obezbediti, a Zajedničko veće opština će kupiti radne sveske za učenike s područja gde Srbi nisu u većini, odnosno za učenike iz Mirkovaca i iz Tenje.

– Pokrajinska Vlada Vojvodine će ove godine izdvojiti 3,4 miliona dinara kako bi finansirala nabavku radnih svezaka za sve naše učenike u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu od prvog do petog razreda, rekao je predsednik ZVO-a Srđan Jeremić koji je obavestio sve roditelje i učenike, koji će u ovoj školskoj godini upisati nastavu po modelu A , da ne trebaju kupovati radne sveske ni mape za likovnu kulturu.

Jermić je naglasio da će svim našim opštinama uputiti dopis da, kao i prošle godine, one finansiraju nabavku radnih svezaka i likovnih mapa za učenike šestih, sedmih i osmih razreda.

Predsednik ZVO-a Jeremić reko je da će Vlada Vojvodine i ove godine izdvojiti nešto više od pola miliona dinara i da će nabaviti školske torbe za sve đake prvake koji će od ove školske godine krenuti u prvi razred u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

– Naša matična država i dalje nastavlja da vodi brigu o zaštiti prosvetne autonomije Srba na ovom području, na čemu im se mi kao predstavnici srpske zajednice iskreno zahvaljujemo – zaključio je Jeremić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.