“Leto u biblioteci” u borovskoj Prosvjeti

Spread the love

Srpsko kulturno društvo ” Prosvjeta” pododbor Borovo u okviru svojih aktivnosti organizuje radionice u okviru projekta “Leto u biblioteci”. Radionice se organizuju za decu predškolskog i školskog uzrasta i to na više tema: “Kako nastaje priča”, “Potraga za knjižnim blagom”, “Kvizomanija o bajkama” i “Pozorište senki”.

Ciljevi ovih aktivnosti su potaći decu da učestvujući u radionicama budu što češći posetioci biblioteke te ih tako zainteresovati za književno stvaralaštvo.

Deca učesnici u radionicama tom prilikom postaju članovi biblioteke i dobijaju besplatne članske iskaznice.

U okviru projekta organizuju se i radionice za mlade i odrasle na teme “Teatar u biblioteci” i “Klub čitalaca”. Radionice će biti održane u prostoru biblioteke tokom leta sa manjim brojem učesnika kako bi se zadovoljile epidemiološke mere.

Prva radionica na temu “Pozorište senki” biće održana u petak, 30. jula sa početkom u 18,30 h. Voditeljke radionica su članica predsedništva pododbora Borovo Zorica Kovačević, predsednica pododbora Radmila Latas i bibliotekarka Sanja Spasojević.

Iz SKD “Prosvjeta” pododbora Borovo pozivaju svu zainteresovanu decu, mlade i odrasle da se prijave putem fejsbuk profila SKD “Prosvjeta” pododbor Borovo, na telefon 032/439-646 ili lično u prostoru biblioteke ponedeljkom i sredom od 15 do 19 časova, te utorkom, četvrtkom i petkom od 10 do 14 časova.

Projekat “Leto u biblioteci” finansiraju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Opština Borovo i Zajedničko veće Opština Vukovar.

U okviru ovog projekta biće nabavljena literatura za decu i odrasle na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.