Pokušaj krijumčarenja steroida iz Srbije u Hrvatsku

Spread the love

Iz PU vukovarsko-sremske izvestili su da su u subotu 17. jula oko 9 časova i 30 minuta na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prelazu Bajakovo, policijski i carinski službenici, tokom redovne i koordinisane granične kontrole, kod 32-godišnje hrvatske državljanke pronašli steroide.

Osumnjičena 32-godišnjakinja je na granični prelaz pristupila putničkim automobilom splitskih registarskih tablica, a steroidi su se nalazili sakriveni u prepravljenim delovima automobila.
 
Naime, provedenom pretragom automobila, na temelju Naloga županijskog suda u Vukovaru, pronađeno je 3.310 tableta, 496  ampula i 46 bočica raznovrsnih steroidnih i hormonskih pripravaka, koji su uz potvrdu privremeno oduzeti.
 
Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičenica pripravke nabavila u Republici Srbiji.
 
Zbog utvrđenih svih okolnosti i provedenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjakinja je osumnjičena da je počinila krivično delo Neovlaštena proizvodnja i promet materija zabranjenih u sportu, iz članka 191. Krivičnog zakona Republike Hrvatske te je protiv iste nadležnom državnom tužilaštvu dostavljena krivična prijava redovnim putem, izvestili su iz policije.